Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11404/3258
Title: Obtención de azúcares fermentables a partir de pasto elefante (Pennisetum purpureum)
Other Titles: Production of fermentable sugar from elephant grass (Pennisetum purpureum)
Authors: Guancha Chalapud, Marcelo Alexander
Guerrero Olave, Brandon
Mondragón Escobar, Katheryn
Caicedo Salazar, Juan David
Aponza Munera, Leydi Johana
Briceño Barona, Lesly Johana
Issue Date: 28-Nov-2014
Publisher: Servicio Nacional de Aprendizaje (SENA)
Citation: Guancha, M. A., Guerrero, B., Mondragón, K., Caicedo, J. D., Aponza, L. J., & Briceño, L. J. (2014). Obtención de azúcares fermentables a partir de pasto elefante (Pennisetum purpureum). Informador Técnico, 78(2), 115-120.
Series/Report no.: Informador Técnico; 78(2)
Abstract: The present study shows the results of obtaining fermentable sugars using elephant grass (Pennisetum purpureum) feedstock. The concentration effect of acetic acid (CH3 COOH) and sodium chlorite (NaClO2 ) was assessed on the removal of lignin hemicellulose complex. A comparison was made about method, using basic pretreatment with sodium hydroxide (NaOH) and hydrogen peroxide (H2 O2 ). The using cellulase and β-glucosidase. The results show in the case of pretreatment with NaClO2 and CH3 pretreatment with a percentage 56.82% and hydrogen peroxide with a percentage of 44.75%
Description: En el presente artículo se muestran, los resultados de la obtención de azúcares fermentables utilizando como materia prima pasto elefante (Pennisetum purpureum). Se evaluó el efecto de la concentración del ácido acético (CH3COOH) y el clorito de sodio (NaClO2) sobre la eliminación del complejo lignina hemicelulosa. Se realizó una comparación del método utilizando pretratamientos básicos con hidróxido de sodio (NaOH) y peróxido de hidrógeno (H2O2 utilizando el método de hidrólisis enzimática y con el uso de celulasa y β-glucosidasa. Los resultados muestran que empleando el pretratamiento con CH3COOH y NaClO2 pretratamiento con NaOH con un porcentaje de 56,82% y del peróxido de hidrógeno con un porcentaje de 44,75%
URI: https://hdl.handle.net/11404/3258
ISSN: 2256-5035
Appears in Collections:Artículos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
obtencion_azucares.pdf974.68 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons