Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11404/2652
Title: Historia del arroz, usos, costumbres y cosmovisión del awá : Inda Sabaleta, Tumaco, Departamento de Nariño
Authors: Vásquez, Teresa de Jesús
Nastacuas, Guillermo
Robinson Narváez, Jesús
Others Colaborators: Van der Hammen, María Clara
Frieri, Sandra
Zamora, Norma Constanza
Navarrete, María Patricia
García, Mauricio
Fernández, Javier
Pinilla, Daniela
Issue Date: 2012
Publisher: Servicio Nacional de Aprendizaje (SENA)
Series/Report no.: Convenio SENA-Tropenbos. Formación en Gestión Ambiental y Cadenas productivas sostenibles
Keywords : Cosmología indígena
Agricultura indígena
awá (Familia indígena)
Arroz - Cultivo
Abstract: The work developed in the SENA-Tropenbos agreement that is part of the series "Training in Environmental Management and Sustainable Productive Chains" in which the seeds, pests and birds in the worldview of the Awá people are described, describes cultural aspects such as Ancestral dwellings, rituals, traditional food, fishing and craftsmanship finally emphasize the planting, pest control and rice harvest
Abstract: Se describe el trabajo desarrollado en el convenio SENA-Tropenbos que hace parte de la serie “formación en Gestión Ambiental y Cadenas Productivas Sostenibles” en la que se describe las semillas, plagas y aves en la cosmovisión del pueblo awá, se describen aspectos culturales como viviendas ancestrales, rituales, comida tradicional, pesca y elaboración de artesanías finalmente hacen énfasis en la siembra, control de plagas y cosecha del arroz
URI: https://hdl.handle.net/11404/2652
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